Catalan Arabic Basque English French Galician German Italian Portuguese Spanish
Sou aquí: INICINOVETATSJornada "20 Aniversari APTCV" dijous 18 juny 2015

Jornada "20 Aniversari APTCV" dijous 18 juny 2015

1

El rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, va inaugurar el 18 juny 2015 la jornada commemorativa dels 20 anys de l'Associació del Professorat de Tecnologia de la Comunitat Valenciana (APTCV), en companyia del seu president Sergi Serrano.

Prop d'un centenar de professors de Tecnologia s'han donat cita en l'ETSED-UPV per celebrar l'aniversari de l'entitat i fer balanç dels resultats.

En el seu discurs, Francisco Mora ha manifestat un suport total a la cultura tecnològica des d'edats primerenques. "Advoquem per un currículum amb coherència i continuïtat, per l'experimentació a l'aula, per un sistema que permeti als alumnes anar millorant, curs rere curs, en l'adquisició de coneixements i d'habilitats tecnològiques."

I ha afegit que "hauríem de fixar-nos en països com el Regne Unit, Dinamarca, Finlàndia, Suècia, França o Alemanya, que dediquen moltes més hores anuals a l'assignatura de Tecnologia i que queden per davant d'Espanya en l'informe PISA. La Tecnologia té a veure amb la resolució de problemes: interpretar les dades, dominar les situacions, adaptar-se als canvis. És una disciplina que entrena a les persones per a realitzar esforços mentals i les prepara prou per afrontar reptes. Per això, és necessària per als alumnes i per al futur de la societat. "

Repercussions de la LOMCE

La jornada ha abordat les repercussions de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) en la formació tecnològica i també el currículum més adequat que permeti disposar d'una visió global i integradora de l'educació davant els continus canvis legislatius.

En aquest sentit, Sergi Serrano, president de l'APTCV, ha volgut defensar el model actual vigent en Secundària. "En aquests moments, treballem per metodologia de projectes, aprenentatge basat en projectes (ABP), utilitzem un espai adequat com es l'Aula-taller, treballem en grup, de manera transversal ... Els alumnes surten formats per a les Enginyeries i l'Arquitectura. Considerem que és una formació molt vàlida per al futur ".

Competències requerides des de la Universitat

Per la seua banda, professors de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València han compartit una mesa redona per a parlar de les competències que s'exigeixen en l'accés a les Enginyeries i a Arquitectura. Per la vesprada, s'han organitzat diversos grups de treball per a analitzar què,com i quan s'ensenya i què, com i quan s'avalua.

L'Associació del Professorat de Tecnologia (APTCV) es va constituir a Alacant l'any 1995 com a resposta col·lectiva per reflexionar i proposar alternatives de millora en la pràctica docent de l'Educació Tecnològica, tant en ESO com en Batxillerat.

Al juliol de 2014, el grup de treball GTSU, la UV i la UPV van presentar als Sindicats d'Ensenyament, als partits polítics, a les Corts Valencianes, al Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, un pla d'organització curricular amb propostes de millora a l'esborrany del Reial Decret de Currículum Bàsic (Secundària-Batxillerat-FP). El document ja feia una defensa de la cultura tecnològica, amenaçada per l'entrada en vigor de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE).

Es obvi que la LOMCE ha desaprofitat l'ocasió de vincular les matèries tecnològiques (Tecnologia, Dibuix, TIC i Informàtica) d'una manera ordenada i coherent dins del currículum d'ESO i Batxillerat.

MANNEQUIN CHALLENGE PER LA TECNOLOGIA

SEGUEIX-NOS EN

 

APTCV


PARTICIPACIÓ

La imagen puede contener: texto

 Les persones interessades en  col·laborar en la web, podeu enviar qualsevol informació i/o fotos al correu de contacte.

Go to top