Catalan Arabic Basque English French Galician German Italian Portuguese Spanish
Sou aquí: INICINOVETATSTres projectes tecnològics guanyadors del Concurs "Petits Grans Invents 2015" de la UPV (València)

Tres projectes tecnològics guanyadors del Concurs "Petits Grans Invents 2015" de la UPV (València)

 

El Premi al Millor Projecte, que reconeix un desenvolupament científic, un experiment, una aplicació o una proposta original i innovadora en l'àmbit de la ciència i la tecnologia, i que està dotat amb 500 euros, és per a:

Estudi de la fermentació anaeròbia del suc de taronja

IES número 4 Tulell (Alzira)

 

Amb motiu de la gran producció de taronja a la nostra comunitat, aquest projecte estudia la viabilitat d'obtenir alcohol a partir de la fermentació anaeròbia del suc de taronja. Les seues futures aplicacions serien com a combustible ecològic o dissolvent, entre altres. El repte és trobar el llevat que produïsca major quantitat d'alcohol i construir un dispositiu bescanviador de calor per a destil·lar. S'han realitzat dos bescanviadors en coure i un en acer.

 

Per la seua banda, el Premi al Millor Projecte de Caràcter Industrial (patrocinat pel COEICV) reconeix l'equip que presenta un prototip, un invent o una solució que destaca per la seua aplicació en l'àmbit de la indústria. També està valorat en 500 euros i és per a:

ROV explorador subaquàtic

IES Berenguer Dalmau (Catarroja)

 

El projecte és la construcció d'un robot aquàtic operat per control remot (ROV) amb càmeres i llums, per a veure i filmar la fauna aquàtica dels ullals de l'Albufera de València. S'han reciclat l'estructura i els comandaments del curs anterior, i s'han afegit les càmeres i els llums. D'altra banda, els problemes d'equilibri sorgits entre la força d'embranzida de l'aigua i el pes de l'estructura han sigut resolts per l'alumnat mitjançant solucions tècniques.

 
 

A més, atesa la qualitat del treball, el jurat concedeix un accèssit sense dotació econòmica a:

Mesura d'anomalies gravimètriques amb Arduino

IES Gabriel Ciscar (Oliva)

 

El tema principal d'aquest projecte és mesurar de forma semiautomatitzada la gravetat localment, gràcies a la plataforma lliure Arduino. Amb una sèrie de mesuraments, se'n podria extraure la mitjana i determinar si estem davant d'una anomalia gravimètrica. Els beneficis són la possible detecció de la presència de minerals pesants subterranis i l'estudi de la velocitat de la fusió dels casquets polars, que permetrien la recerca sobre l'evolució del canvi climàtic.

 

MANNEQUIN CHALLENGE PER LA TECNOLOGIA

SEGUEIX-NOS EN

 

APTCV


PARTICIPACIÓ

La imagen puede contener: texto

 Les persones interessades en  col·laborar en la web, podeu enviar qualsevol informació i/o fotos al correu de contacte.

Go to top